Only Connect – Trondheim

Only Connect – Trondheim

Under NyMusikk sin festival Only Connect Trondheim i mai 2021 ble det urfremføring Øyvind Mælands Tiled Air hvor Jennifer Torrence og Alpaca Ensemble stryker med bred pensel. En lang linje trekkes, over overflaten av keramikkfliser og inn i den klassiske pianotrien. Flisene har ikke bare ulik tonehøyde, men også individuelle forskjeller i ruhet og materiale, noe som skaper nærmest mekaniske skifter og kontraster mellom de ulike lavmælte legato-klangene.

På samme konsert ble det fremført et verk av østerrikske komponisten Olga Neuwirth kalt Quasare / Pulsare II for første gang i Norge! Neuwirth er en av verdens mest fremførte komponister, med en umiskjennelig signatur.

Premierekvelden ble avsluttet med et finurlig udiovisuelt samarbeid mellom den kanadiske komponisten Annesley Black og den japanske filmskaperen Yukihiro Taguchi. Blacks komposisjon veves inn i og ut av Taguchis absurde stop-motion video. Verket ble virkelig en publikumsfavoritt med masse latter og applaus fra salen.

Etter stor suksess på Only Connect Trondheim ser Alpaca frem til å arbeide videre med verket av Mæland og fortsette det spennende samarbeidet med Jennifer Torrence

(Foto: Thor Egil Leirtrø)


This image has an empty alt attribute; its file name is Skjermbilde-2021-11-07-kl.-16.23.38-1024x680.png

Jennifer Torrence er en oslobasert perkusjonist opprinnelig fra USA. Hun virker som musiker, kunstnerisk forsker, improvisator, samarbeidskunstner, kurator og lærer med spesialisering i samtidsmusikk. Praksisen hennes er bygget på samarbeidende, performativt og multimedialt arbeid, og utforsker temaer som kropp, støy, prekærhet, særhet og kollektivt skapende. Hun har opptrådt i ulike settinger i tjuefem land over fire kontinenter og er for tiden medlem av Pinquins og kunstnerisk forsker og slagverkslærer ved Norges musikkhøgskole.

Torrence er en del av forskningsprosjektet Performing Precarity (2019-2021) ledet av Ellen Ugelvik. Hun har også vært førsteperkusjonist ved Arktisk Filharmoni og medvirket i forskningsprosjektet Percussion Theatre: a body in between (2015-2018).

 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skjermbilde-2021-11-07-kl.-16.35.27.png

Øyvind Mælan er en fremmadstormende komponist på norsk jord. Etter klaverstudiene ved Barratt Due musikkinstitutt med Jiri Hlinka, studerte han komposisjon med bl.a. Thommesen, Frounberg og Hellstenius ved Norges musikkhøgskole. Han har også deltatt i mesterklasser med komponister som Aperghis, Furrer, Billone, Ferneyhough, K. Lang og Czernowin.

Mæland er et spennende navn i samtidsmusikkomposisjon og Alapca ser frem til å arbeide videre med hans verker.

This image has an empty alt attribute; its file name is Skjermbilde-2021-11-07-kl.-16.23.57.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skjermbilde-2021-11-07-kl.-16.24.14-1024x681.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skjermbilde-2021-11-07-kl.-16.22.08-1024x677.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.