Eventyret om Kronprins Esse

Sammen med en fantastisk billedbok med nydelige illustrasjoner av Alice Sturt har vi gitt ut et hørespill som heter «Kronprins Esse»
Esse drømmer om å bli en kronprinsesse, han elsker å danse i skogen og kysse frosker med bestevenninnen sin. For det er jo sånt prinsesser gjør. Fortellingen er skrevet og presenteres av Rasmus Rohde, kjent fra Rasmus og Verdens Beste Band og rammes inn av Alpaca Ensemble gjennom livlig spesialskrevet musikk av Bjørn Marius Hegge. 
 
Hørespillet tar for seg et dagsaktuelt tema om det å føle seg til freds i rollen man har i hverdagen, og hvordan det å finne ut hvem man er ikke alltid er like lett. Musikken skildrer Esses indre tanker og åpner for lytterens egen refleksjon rundt egen identitet. «Eventyret om Kronprins Esse» anbefales for hele familien, og er en morsom, spennende musikalsk fortelling om en kul guttunge som lurer på hvem han er.
Eventyret om Kronprins Esse kommer fra et stjernelag av kreative trøndere. Forteller Rasmus Rohde har en fantastisk evne til å sette ord på verden rundt seg både fra et voksent perspektiv og med barnebriller. Med en evne til å favne både det dypt alvorlige og det humoristiske har musikken hans får en rekke utmerkelser. Blant annet har Rasmus og verdens beste band vunnet spellemann for beste barneplate både i 2007, 2010 og 2017 for beste barneplate, han har flere prisberømte teaterstykker bak seg, blant annet heddaprisvinner Skjønnhetsdronninga, Puppan te pappa med Trøndelag teater, samt Snøhula og Noob i samarbeid med Ane Aass. Rohde ga i 2019 ut soloplate som fikk terningskast 5 fra Trønderavisa og flott omtale av Tor Hammerø. 
 
Musikken til komponist Bjørn Marius Hegge setter toner på eventyret om Kronprins Esse. Hegge har etablert seg som en av de viktigste komponistene i Trondheim med den spellemannsvinnende kvintetten Hegge med album fra både 2017 og 2020to album med egen trio fra 2020 og flere pågående prosjekter med musikk for barn, både som komponist og musiker. Hegge ledet et stort prosjekt i tolkingen av Hans Rotmos musikk sammen med NTNU Jazzensemble i 2020, og er utnevnt som NTNU Ambassadør for 2022.