«0-100» – Familieforestilling

«0-100» er en familieforestilling hvor Frode Eggen forteller historier som blir til underveis i forestillingen, i samspill med Alpaca Ensemble som tar utgangspunkt i musikk skrevet av jazzmusiker Bjørn Marius Hegge. Forestillingen baseres mye på reaksjon og tilbakemelding fra barna som ser på, noe som gjør hver forestilling unik!

Medvirkende:

Frode Eggen – Forteller
Bjørn Marius Hegge – Kontrabass og komposisjon
Marianne Baudouin Lie – Cello
Else Bø – Piano

«Jeg hører for meg et åpent crossoverlandskap med en blanding av klassisk musikk, populærmusikk, jazz og teatermusikk. Jeg kommer til å skrive flere “hooks” eller ques av ulik følelsesmessig karakter som kan brukes der det måtte passe i forestillingen. I tillegg vil jeg skrive musikk som står for seg selv til å tonesette deler av historien fra forestillingen. Når jeg leser beskrivelsen av prosjektet tenker umiddelbart at jeg vil ta tak i tematikken i prosjektet og forsøke å spille musikalsk på dette med å slå sprekker i kjønnsroller og jeg vil strekke for å lage musikk som kan stå i stil til det humoristiske og satiriske og den litt “barnslige” tematikken. I tillegg blir det å bidra som utøver et aspekt som gir et stort spillerom og frihet både kompositorisk og utøvermessig.»

Bjørn Marius Hegge om prosjektskissen

Frode Eggen er midtpunktet i forestillingen og loser oss gjennom fantastifulle og virkelighetsnære barnefantasier. Han arbeider som skuespiller, improvisatør og klovn. Han har også jobbet med film, TV, teater, performance, dans og radio og er kjent som «han fyren» fra Telenorreklamer de siste 5 årene. Frode  har 16 års fartstid som improskuespiller noe som forestillingen bærer preg av og gjør hver forestilling unik! Han har vært tilknyttet Det Andre Teatret og er norgesmester i Teatersport. Han driver kompaniet DVELL og Hva kommer nå…? i samarbeid med Eldbjørg Raknes.

Eggen fremførte i mai 2021 «I´m sitting in a room» av Alvin Lucier under NyMusikk sin festival «Only Connect». Han arbeider til daglig for Sykehusklovnene og skaper latter og glede på sykehuset!

Bjørn Marius Hegge har skapt komposisjonen som danner rammene for forestillingen. Han har tatt en master i utøvende jazz med kontrabass som hovedinstrument ved NTNU – institutt for musikk, og preger stadig det trønderske jazzmiljøet mer og mer fra komponistsiden.

Hegge startet kvintetten Hegge i 2016 og fikk med seg Jonas Kullhammar (tenorsax), Martin Myhre Olsen (alt-og sopransax), Vigleik Storaas (piano) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). De ga ut albumet Vi är ledsna men du får inte längre vara barn i 2017 og vant Spellemannprisen 2017 i klassen jazz for utgivelsen.