Søtskolen

Søtskolen - En produksjon av Alpaca Ensemble, Rhode-Aass Produksjoner og Teaterhuset Avant GardenEn grøsseropera for barn

Av Karin Rehnqvist og Kerstin Perski
Alpaca Ensemble / Rohde Aass Produksjoner / Teaterhuset Avant Garden

Bella er en jente på ti år. Faren hennes er død, og nå skal moren gifte seg på nytt. Bella vil ikke det. Hun vil heller ikke være pen og snill brudepike. I sin fortvilelse sender hun ut morsesignaler til pappa i himmelen. I stedet kommer Thorko, den erbødige tjeneren til Grevinnen. Han lokker Bella inn i for å oppdra henne på grevinnens søtskole… Men hva skjer med de søte jentene? Hvem er den skumle Vampyren? Søtskolen handler om barns utsatthet for omgivelsenes evige snillhetskrav og utseendefiksering. Om å ha mot til å være egenrådig, om styrke og svakhet. Om rett til å få være både stygg og søt og om å få være seg selv.

Søtskolen – anmeldelser

jentene_irull_grossSøtskolen er en «samtidsoperagrøsser» for barn og ungdom fra 10 år og opp, skrevet av Karin Rehnqvist og Kerstin Klein-Perski. Verket ble bestilt av svenske Rikskonsertene for Länsmusiken och Länsteatern i Kronoberg i 1999. Operaen er oversatt til tysk og har tidligere blitt oppført på Mannheim Nationaltheater, (2003) og Braunschweig Stadttheater (2006 og 2007).

RohdeAass produksjoner består av skribent/skuespiller/regissør Ane Aass og dramatiker/komponist/musiker Rasmus Rohde. Paret har de siste årene skapt en rekke forestillinger og konserter, hver for seg og sammen. Nylige produksjoner omfatter:
”SILA SAND” Rasmus Rohde med regi av Ane Aass. En moderne danseforestilling for barn. Forestillingen var et samarbeidsprosjekt mellom RohdeAass produksjoner og Inclusive Dance Company og Jazzfestivalen i Trondheim.
”RASMUS OG VERDENS BESTE BAND PÅ VERDENSTURNE” av Rasmus Rohde med regi av Ane Aass. Forestillingen ble produsert av Rikskonsertene, og spilt på scener over hele landet våren 2009.

Alpaca Ensemble/RohdeAass Aass produksjoners versjon ble første gang oppført under Teaterhuset Avant Gardens scenekunstfestival for barn og unge; «Den unge garde» i september 2009, for fulle hus.

Søtskolen er en samproduksjon mellom Alpaca Ensemble, Rohde-Aass Produksjoner og Teaterhuset Avant Garden.

Medvirkende:
Alpaca Ensemble
Solister: Runa Hestad Jenssen, Kathrine Strugstad, Lars Eggen, Hazel Eilertsen
Musikalsk ledelse: Sigrid Stang
Musikk: Karin Rehnqvist
Libretto: Kerstin Klein-Perski
Oversetting: Ane Aass
Regi: Ane Aass
Repetitør: Else Bø

Varighet: 60 minutter