Absolutt Alpaca

Alpaca Ensemble 20 årAbsolutt Alpaca
– en jubileumskonsertserie

I høst fyller Alpaca Ensemble 20 år! Dette feirer vi med en jubileumskonsertserie; Absolutt Alpaca. Alle konsertene spilles på Dokkhuset, noen i Stjørdal og noen i Berlin. På disse konsertene skal vi gjøre noe av det vi liker aller best å gjøre, med de vi aller helst liker å gjøre det med.

Vi presenterer rykende ferskt materiale i For Folk Flest og RenRehnqvist, og feirer vårt lange samarbeid og vennskap med Eirik Hegdal i Mekatonia;inConcert.

Vi gleder oss!

 


 

Absolutt Alpaca : RenRehnqvistRenRehnqvist

Konsert med musikk av den anerkjente svenske komponisten Karin Rehnqvist. Hovedverket In Orbit er nyskrevet for Alpaca Ensemble, som sammen med komponisten har eksperimentert med samspill i bevegelse, og verkutvikling gjennom improvisasjon. Alpaca Ensemble har med seg klarinettist Rolf Borch på denne konserten.

Trondheim: Dokkhuset 16.september
Berlin: Specs On! festival 23.oktober


 

Absolutt Alpaca : Mekatonia in ConcertMekatonia: in concert

I 2012 slo Alpaca Ensemble seg sammen med Cirka Teater og komponist Eirik Hegdal og skapte en spektakulær forestilling i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival. Eirik har vært en kjær samarbeidspartner for Alpaca Ensemble i over 10 år. Mekatonia:in Concert baserer seg på musikken fra Mekatonia-forestillingen, samt musikk fra tidligere samarbeid med Eirik Hegdal.

Trondheim: Dokkhuset 29.oktoberForAbsolutt Alpaca : For Folk Flest Folk Flest

Sammen med komponist Trygve Brøske og folkemusiker Unni Løvlid lager vi en konsert med nyskrevet musikk inspirert av norsk folkemusikk. Musikken tar utgangspunkt i ulike vokale tradisjoner i folkemusikken og blir et møte mellom folkemusikktradisjonen, vestlig kunstmusikk og improvisasjon.

Ensemblet består av musikere fra alle disse leirene, håndplukket for sitt særegne uttrykk og for de kvalitetene de bringer med seg til helheten. I tillegg til Unni Løvlid har Alpaca med seg perkusjonist Helge Andreas Nordbakken og Per-Arne Glorvigen på bandoneon.

Trondheim: Dokkhuset 10.desember
Stjørdal: Kimen Konserthus 10.desember