«0-100» – Halloween edition @Fjøsakademiet, Glåmos

Loading Events

« Alle Events

  • This event has passed.

«0-100» – Halloween edition @Fjøsakademiet, Glåmos

19/10/2021 @ 08:00 17:00

Fjøsakademiet og Alpaca Ensemble inviterer til en festlig musikk & teater familieforestilling på selveste Halloween. Frode Eggen (kjent som Arnfinn i Telenors reklamefilm) forteller historier hvor forestillingens forløp bestemmes av barnas reaksjoner og tilbakemeldinger, noe som gjør hver forestilling unik! Siden det er Halloween, inviterer vi alle barn og voksne som har lyst til det å kle seg ut, men det blir gratis boller og saft til alle uansett antrekk! Forestillingen egner seg for alle aldre men særlig de mellom 4-12 år.

«0-100» er en familieforestilling hvor Frode Eggen forteller historier som blir til underveis i forestillingen, i samspill med Alpaca Ensemble som tar utgangspunkt i musikk skrevet av jazzmusiker Bjørn Marius Hegge. Forestillingen baseres mye på reaksjon og tilbakemelding fra barna som ser på, noe som gjør hver forestilling unik! 

Prosjektets medlemmer består av Eggen som historieforteller, Bjørn Marius Hegge som komponist og ensembleleder, Marianne Baudouin Lie på cello og Else Bø på piano. Alle musikerene virker også inn i handlingen, og forestillingen består av både forhåndskomponerte elementer og improvisasjon. Eggen har jobbet både med film, TV, teater, performance, dans og radio – og har sitt hovedvirke som improvisatør, skuespiller og klovn. Hegge er jazzkontrabassist blant annet i sin egen kvintett og trio, og etterhvert fått flere oppdrag som komponist. Han fikk Spellemann i jazz i 2017. Alpaca Ensemble er et av landets viktigste samtidsmusikkensembler og er bosatt i Trondheim. De er fleksible i besetning og er gjennom sitt arbeid en kreativ pådriver, arbeidsgiver og bidragsyter i både Trondheimsregionens og landets kulturliv.  
Bjørn Marius Hegge sier om prosjektet: Jeg hører for meg et åpent crossoverlandskap med en blanding av klassisk musikk, populærmusikk, jazz og teatermusikk. Jeg kommer til å skrive flere “hooks” eller ques av ulik følelsesmessig karakter som kan brukes der det måtte passe i forestillingen. I tillegg vil jeg skrive musikk som står for seg selv til å tonesette deler av historien fra forestillingen. Når jeg leser beskrivelsen av prosjektet tenker umiddelbart at jeg vil ta tak i tematikken i prosjektet og forsøke å spille musikalsk på dette med å slå sprekker i kjønnsroller og jeg vil strekke for å lage musikk som kan stå i stil til det humoristiske og satiriske og den litt “barnslige” tematikken. I tillegg blir det å bidra som utøver et aspekt som gir et stort spillerom og frihet både kompositorisk og utøvermessig.