The Sky Opens Twice

Alpaca Ensemble markerer sitt 20årige samarbeid med jazzsaksofonist/komponist Eirik Hegdal med en himmelsk reise av et plateprosjekt! Det nye prosjektet “The Sky Opens Twice” viser en helt ny side av ensemblet hvor de drar pop-musikken inn i krysningen mellom jazz og samtidsmusikk. Resultatet blir en helt særegen Samtidspåpp! Eirik Hegdal og Alpaca Ensemble har flere samarbeidsprosjekter bak seg, blant annet «Tapet Tapet!» som fikk flere terningkast 6 trillet etter seg, og «Mekatonia» fra 2012 (plate fra 2017) – en storslagen coproduksjon med Cirka Teater under Trondheim Kammermusikkfestival. «The Sky Open Twice» er ensemblets ellevte plate og er et bestillingsverk av nettopp Eirik Hegdal. Hegdal har invitert den unge og kreative vokalisten Thea Ellingsen Grant med på prosjektet. (Blant annet kjent fra bandet JUNO.) Med sitt halvt engelske opphav har hun skrevet fargerike og morsomme tekster til musikken. Plata er en lekende kreasjon av preproduserte pop-beats/backing tracks, fri improvisasjon, samtidsmusikk og jazz.
Alpaca Ensemble har gjort seg kjend som nokre av landets mest framifrå samtidsmusikarar, men på The Sky Opens Twice har dei kome popmusikken i møte. Dei ser kva den har å tilby, og tek den på alvor. Elektronikken og sjølve studioet får kome fram sidestilt med det akustiske, og resultatet er heilt usannsynleg bra. Sjeldan dreg eit album i så mange retninger samtidig utan å falle saman. Her har Alpaca Ensemble tilsynelatande gjort det umoglege. Det er eit musikalsk utsegn som både er eit slutta verk, eit samanhengande album, og ei samling med sjølvstendig utruleg gode bilete Dei har skapt noko som fungerer ekstremt bra som ei innspeling.” Anders Kruse | Under Dusken

Sjekk ut våre musikkvideoer fra albumet her: Seagull Serenade // Digital Magazines // Timechild

Eirik Hegdal er frilans saxofonist og komponist, førsteamanuensis ved NTNU/Jazzlinja i Trondheim (50% stilling). Han drifter egne ensembler somTeam Hegdal, Eirik Hegdal «Musical Balloon», folkebandet «Følk». Han var kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester i perioden 2002-2017 hvor han skrev og arrangerte musikk for mange ulike utgaver av dette ensemblet. Blant de mange fantastiske musikerne i disse prosjektene finner vi Joshua Redman, Maria Kannegaard, Pat Metheny og Dave Holland. Hegdal er en del av ensemblene Angles 9, Skarbø Skulekorps, en en en, Alpaca Ensemble, Gard Nilssens «Supersonic Orchestra», Trondheim Jazz Orchestra. Han har vunnet en Spellemann for «beste jazzalbum» med Team Hegdal, har skrevet musikk for Trondheim Sinfonietta, Oslo Filharmoniske Orkester, Bodø Sinfonietta, Alpaca Ensemble, Trondheim Jazz Orchestra, skrevet Tingingsverket for Vossa Jazz (2018), ble tildelt Kongsberg Jazzfestivals egen musikerpris, hvilket resulterte i tre unike konserter på festivalen i 2019   Thea Ellingsen Grant virker i dag som vokalist, komponist, låtskriver og produsent i flere ulike prosjekter og band. Hun har hatt med seg rock, pop og klassisk musikk fra oppveksten og gradvis blitt introdusert til en verden av jazz og improvisert musikk. I 2019 fullførte hun sin bachelor ved Jazzlinja i Trondheim og har siden den gang vært aktiv på den norske konsertscenen med bl.a. bandene JUNO og Caramel 11, samtidsdansprosjektet How To Read Water og Thea Ellingsen Grant – solo. Thea har flere utgivelser bak seg og slapp i 2020 debutalbumet Young Star med bandet JUNO.