INN:PUST 2022

Loading Events

« Alle Events

  • This event has passed.

INN:PUST 2022

02/09/2022 @ 21:00 22:00

Med Trondheim som base har Alpaca Ensemble befestet sin posisjon som et av Norges viktigste ensembler for samtidsmusikk. Ensemblet er en viktig stemme i det Trondhjemske kulturlivet, hvor de fremstår som en kunstnerisk arena for eksperimentering, sjangerblanding og kreative ideer, i samspill med klassisk, jazz, populærmusikk og samtidsmusikk.

Ensemblet samarbeider med andre fremragende musikere, komponister og kunstnere innenfor ulike sjangre og uttrykk, og bruker også elementer fra scenekunst. Alpaca ensemble er et fleksibelt ensemble med en kunstnerisk ledelse bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello).

Gjennom sitt arbeid er Alpacas ambisjon å stadig utvikles som ensemble og som kunstnere. Å bestille nye verk og samarbeide med et bredt spekter av artister og komponister er svært viktig for musikerne, og når de flytter personlige grenser skjer det noe med både Alpaca som ensemble og med musikken de fremfører. Alpaca Ensemble ønsker å være med å skape et levende og synlig samtidsmusikkmiljø i Trøndelag og Norge, og nå skal de altså være med på å skrive musikkhistorie med nyMusikk Innlandet og den aller første utgaven av festivalen INN:PUST, Innlandets foreløpig eneste, rene festival for samtidsmusikk.

Blant en håndfull muligheter har nyMusikk Innlandet fått lov til å velge ut to komponister som med hvert sitt verk skal utgjøre Alpaca Ensembles bidrag til festivalen; Karin Rehnqvists In Orbit og Kristin Bolstads Sju dikt.

NyMusikk Innlandet

Samfundet Gjøvik